ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Απεργία στα λιμάνια από την ΠΝΟ - Οι νησιώτες αγρότες αγωνιούν

Οι γραμμές Πάτρας- Ιταλίας στο επίκεντρο!

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, από σήμερα Τετάρτη στις 6 το πρωί έως στις 6 το πρωί της Πέμπτης 19 Απριλίου, θα παραμείνουν τα πλοία της ακτοπλοΐας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με προοπτική κλιμάκωσης.


Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, με νέα 24ωρη απεργία από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η ΠΝΟ.

Η ΠΝΟ ζητεί την κατάργηση του νόμου 4150/2013 για τις ειδικές συνθέσεις των πληρωμάτων, στις γραμμές Πάτρας- Ιταλίας, αλλά αντιδρά και στο σχέδιο υπουργικής απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων.

«Αδικαιολόγητη» χαρακτήρισε την απόφαση της ΠΝΟ για συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και ανέφερε ότι «το υπουργείο δουλεύει συνεχώς και επιλύει ζητήματα της ΠΝΟ. Εμείς προχωρήσαμε στα εργασιακά σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις που πρέπει να έχουν οι πλοιοκτήτες από τη μη τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων, που δεν είχε τολμήσει καμία κυβέρνηση έως σήμερα».

Ο ίδιος πρόσθεσε το υπουργείο φέρνει ρυθμίσεις πραγματικά δρακόντειες εις βάρος του εφοπλισμού.
Για το σχέδιο που αφορά τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων, ο υπουργός σημείωσε ότι ζητήθηκε από την ΠΝΟ να πάρει την ευθύνη και να γράψει ότι δεν συμφωνεί με την απόφαση. «Δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να ζητάνε οι αγρότες της Κρήτης να κάνουνε συνάντηση μαζί τους και να μην τη δέχονται. Δεν έχουν μόνο δικαίωμα οι κύριοι της ΠΝΟ αλλά και οι αγρότες. Δεν ξέρω τι νόημα έχει πια αυτή η απεργία, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Αν συμβεί οτιδήποτε θα έχουνε ευθύνη αυτοί απέναντι στον ναυτικό κόσμο» τόνισε.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ επισημαίνει ότι «ο υπουργός Ναυτιλίας όχι μόνο δεν έδωσε καμία ουσιαστική λύση στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών, όχι μόνο δεν επέλυσε έστω και το παραμικρό αίτημα μας, αλλά αντίθετα για άλλη μία φορά κράτησε στάση Πόντιου Πιλάτου προσπαθώντας να μετακινήσει τις ευθύνες τού ιδίου και της κυβέρνησης, δημιουργώντας και συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: