ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Συμφωνία χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

'Ανοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων ρύθμισης οφειλών σε 120 δόσεις


'Ανοιξε σήμερα το μεσημέρι, στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων ρύθμισης οφειλών σε 120 δόσεις για χρέη προς ΑΑΔΕ (Εφορία) και ΕΦΚΑ (ασφαλιστικά ταμεία) για γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς.


Υπενθυμίζεται ότι, με βάση απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία αναφέρει ότι οι ασφαλισμένοι του τ. ΕΤΑΑ (δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί) που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση ρύθμισης στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού για την ορθή απεικόνιση των τελικών οφειλών τους θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση τους μέσω της ιστοσελίδας της ΕΓΔΙΧ μετά τις 16 Απριλίου 2018, λόγω της παράτασης που δόθηκε από τον ΕΦΚΑ για την εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2016.

Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας 

«Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας και στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον Ελληνικό λαό, την ελληνική οικονομία, τις ελληνικές μικρομεσαίες, καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις» σημείωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφερόμενος στην υπογραφή σήμερα τριών νέων συμφωνιών στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ για χρηματοδότηση ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην απορρόφηση του Σχεδίου Γιούνκερ με κριτήριο τις επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ, μας χαροποιεί όλους ιδιαίτερα, για ένα πρόσθετο λόγο» τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας και συμπλήρωσε: 

«Στην περίπτωση της Ελλάδας, το Σχέδιο Γιούνκερ σημαίνει βιώσιμη ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, επενδύσεις, παραγωγικότητα. Σημαίνει ισχυρές βάσεις για το μέλλον, ένα καλύτερο αύριο και ανοικτό ορίζοντα για το λαμπρό νεανικό δυναμικό μας που έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει τα πρώτα καινοτόμα επιχειρηματικά του σχέδια εδώ στην Ελλάδα. Με τις σημερινές συμφωνίες περίπου 5000 μικρομεσαίες και καινοτόμες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να βρουν ευκολότερη πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό συνολικού ύψους 640 εκατομμυρίων ευρώ».

2.320 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 1.096 εκατ. ευρώ

Σε 2.320 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 1.096 εκατ. ευρώ ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2018 έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1.096 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 1.070 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2017.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2018, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 408 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 816 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2018, για το αντίστοιχο διάστημα του 2018 και ελλείμματος 1.364 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: