ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Θετικά κινείται το εμπόριο στην Πάτρα μετά από το τέλμα

 
Για τη μελέτη του Ινστιτούτου Ερευνών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που δείχνει μια ελαφρά τάση θετικού προσήμου ως προς τα λουκέτα των επιχειρήσεων στο εμπορικό κέντρο της Πάτρας, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της αχαϊκής πρωτεύουσας, Γιώργος Ρώρος. Η ανάλυση των στοιχεί της μελέτης δείχνει ότι στην Πάτρα παρατηρείται, για το σύνολο των αγορών, μια οριακή αποκλιμάκωση των λουκέτων (-0,41%) σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο (Σεπτ. '17) και μια οριακή ενίσχυση της εστίασης με παράλληλη υποχώρηση του λιανικού εμπορίου υπόδησης και των λοιπών κλάδων δραστηριότητας.

«Έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς πρώτη φορά η έρευνα αυτή, από την αρχή των μνημονίων, δίνει κάποια σημάδια που είναι ενθαρρυντικά. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα αυτού του εξαμήνου αλλά συνολικά βλέπουμε τον τελευταίο κιαρό κάποια σημάδια που δείχνουν μια στασιμότητα ή έστω μια ελαφριά κάμψη. Αυτό μας δημιουργεί την αίσθηση και την ελπίδα ότι τα δύσκολα περνούν, χωρίς να σημαίνει ότι ο δρόμος στο εξής θα είναι εύκολος. Τουλάχιστον, σιγά-σιγά, θα μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα καινούργιο οικοδόμημα σε στέρεες βάσεις για τις εμπορικές επιχειρήσεις που χρειάζονται πάρα πολλά πράγματα να γίνουν», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Ρώρος.

Η έρευνα δείχνει και τους δρόμους αυτούς που είναι κυρίαρχοι στην πόλη όπως η Ρήγα Φεραίου, Μαιζώνος, Κορίνθου κ..α.. Αυτοί είναι και οι δρόμοι που  αντιμετωπίζουν τα μικρότερα προβλήματα. Τα μεγαλύτερα θέματα τα συναντάμε σε δρόμους όπως η Καραϊσκάκη, η Βότση, Αράτου  κ.α..

«Φυσικά οι νέες επιχειρήσεις που εγκαθίστανται, είτε εμπορικές είτε εστίασης,  προτιμούν, μια και τα ενοίκια είναι σε χαμηλές τιμές αφού δεν υπάρχει ο «αέρας» των προηγούμενων ετών, τις οδούς της Κορίνθου, της Μαιζώνος, της Κανακάρη για να είναι πιο κοντά στην καρδιά του εμπορικού κέντρου από ότι στους άλλους δρόμους που είναι πέραν του στενού ορίου του ιστορικού κέντρου», επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας.

Ένα ακόμα χρήσιμο συμπέρασμα από την έρευνα είναι και το γεγονός ότι πάρα πολλές επιχειρήσεις που ήταν στην ένδυση και την υπόδηση αντικαθίστανται με επιχειρήσεις της εστίασης και αναψυχής.

«Αυτό είναι από τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε.  Ίσως είναι και πιο εύκολη η δουλειά ίσως να γίνεται και στην απέλπιδα προσπάθεια των νέων επιχειρηματιών να κάνουν κάτι χωρίς μεγάλες επενδύσεις και στοκ εμπορευμάτων. Είναι ίσως και η εύκολη λύση μέχρι «να δούμε ρε αδελφέ τι θα κάνουμε». Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας», σημείωσε ο κ. Ρώρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: