ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Σε πρόωρες εκλογές η Τουρκία ενώ καταρρέει η λίρα

Πέντε τουρκικές λίρες για την αγορά ενός ευρώ!
Κυρώσεις των ΗΠΑ για  την αγορά των S-400;

Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών και προεδρικών εκλογές στις 24 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον υπερεθνικιστή σύμμαχό του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μία ημέρα μετά από πρόταση του τελευταίου για πρόωρες προεδρικές εκλογές τον πρόσεχή Αύγουστο.

 
Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για περίπου μισή ώρα στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα. Χθες, ο Τ.Ερντογάν απέρριψε εμμέσως την πρόταση του Μπαχτσελί. 

Πλην όμως σήμερα επικαλούμενος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα του στην Συρία επικρότησε την θάση του ακροδεξιού εταίρου, ενώ παράλληλα οι ραγδαία πτώση της τουρκικής λίρας που έφθασε στο 1 προς 5 ευρώ περίπου συνεχιζομένης της εμπλοκής της Τουρκίας στα νότια σύνορά της με τους Κούρδους δεν της αφήνει πολλά περιθώρια ελπίδας καλυτέρευσής. 

Έτσι με μία προωθητική κίνηση προς τα εμπρός να ελπίζει σε διάσωση της υποψηφιότητά του σήμερα. 

Ενδέχονται κυρώσεις των ΗΠΑ για  την αγορά των S-400
 
Παράλληλα η αγορά από την Τουρκία των αντιαεροπορικών συστοιχιών S-400 της Ρωσίας ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας σύμφωνα με τον νόμο CAATSA (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA-νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων). 

Αυτό αναφέρεται στην γραπτή ανακοίνωση του συμβούλου του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών και αρμόδιου για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Γουές Μίτσελ, η οποία θα παρουσιασθεί στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων του αμερικανικού Κογκρέσου.

«Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι έχει καταλήξει στην αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει την επιβολή κυρώσεων με βάση το εδάφιο 231 του νόμου CAATSA και θα έχει αρνητική επίδραση όσον αφορά την συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35» επεσήμανε ο Μίτσελ.

Πρόσφατα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που είχε δώσει από κοινού με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Άγκυρα ότι η Ρωσία αποφάσισε να επισπεύσει την πώληση των S-400 στην Τουρκία. Ο Ερντογάν στις 9 Απριλίου είχε δηλώσει στην Άγκυρα ότι η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από την αγορά των S-400.

Δεν υπάρχουν σχόλια: