ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

«Ταξική» ενημέρωση για τη Συρία στο Δήμο Πατρέων!

Tης Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

H ανακοίνωση με ξεπερνά. Μακράν…
Το συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αχαΐας, ελεγχόμενο από τη δημοτική αρχή, καλεί τους 8μηνίτες που προσελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες στο δήμο σε συνάντηση- καλωσόρισμα  προκειμένου, ως αναφέρεται, να συζητήσουνε πάνω στα σοβαρά προβλήματα που τους απασχολούν. Στη συνάντηση θα απευθύνει χαιρετισμό και ο δήμαρχος.


Προσέξτε τώρα ένα από τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους 8μηνίτες που προσελήφθησαν στο δήμο.

«Ειδικά αυτή την περίοδο, - αναφέρει η ανακοίνωση-, ανησυχούμε ιδιαίτερα για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Συρία αλλά και για την επιθετικότητα της Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο. Παράλληλα η κυβέρνηση μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των πολυεθνικών για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους.

Ο αμερικάνικος στόλος αλωνίζει στο Αιγαίο ενώ από την βάση της Σούδας φεύγουν αεροπλάνα του ΝΑΤΟ και βομβαρδίζουν. Σε αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας, η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνοντας τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε χώρο δουλειάς».

Αδυνατώ να κάνω εικόνα τον 8μηνίτη συμβασιούχο να ξυπνάει το πρωί να πάει στη δουλειά του με ένα άγχος, έναν βραχνά σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία και όχι, δεν μπορώ να κάνω εικόνα την αγωνία του για την επιθετικότητα της Τουρκίας, ενώ καλείται να κλαδέψει το δέντρο και να βγάλει τα προς το ζην χωρίς να σκέφτεται ότι κάπου στη γωνία, ίσως πίσω από το θάμνο παραμονεύει ο ιμπεριαλισμός.

Αντιθέτως μπορώ κάλλιστα να κάνω εικόνα την ανάγκη του για σεβασμό του δικαιώματός του να πιάσει μια δουλειά 8μηνίτη χωρίς να προσπαθεί κανείς  να του κάνει πλύση εγκεφάλου ως… αντιπαροχή για την ανάσα που θα πάρει για λίγους μήνες και να μην τον θεωρούν υποψήφια εγγραφή σε κομματικά κιτάπια και πιθανό αγοραστή κουπονιών.

Διότι και αυτό εκμετάλλευση εργαζομένου λέγεται. Και ο νοών νοείτω.

Πηγή:  http://tempo24.news

Δεν υπάρχουν σχόλια: