ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Παρέμβαση Κ. Πελετίδη στο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ

Ομιλία Πελετίδη στο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ στην Αθήνα. «Σας καταθέτω την πρότασή μας, να εγκριθεί από το συνέδριο» είπε και φυσικά δεν έχει καμία προοπτική κάτι τέτοιο!



Αποποιείται ευθυνών διαχείρισης αρμοδιοτήτων, με το αιτιολογικό της διάθεσης περιορισμένων πόρων εκ μέρους της Κεντρικής εξουσίας!


Την αντίθεσή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Πατρέων στην προοπτική να αναλάβουν οι δήμοι, φυσικά και ο Πατρέων, περισσότερες αρμοδιότητες από το κεντρικό κράτος, αποδυναμώνοντάς το από την εξουσία που διατηρεί.

Πρόσχημα είναι το γεγονός των ήδη ανατεθειμένων αρμοδιοτήτων, που του προκαλεί σκοτούρα, καθώς υποχρεώνει τον Δήμο να βουτήξει στα "βαθιά νερά". Και ευρισκόμενος μεταξύ αντιφάσεων πχ στην περίπτωση των παιδικών σταθμών, καθώς διαμαρτύρεται που δεν του δίνει η κυβέρνηση χρήματα, όσα κρίνει η πλειοψηφία του κομματικού Δημοτικού Συμβουλίου για να κτίσει παιδικούς σταθμούς, που σε μία  πιθανή μεταβολή γεννήσεων μπορεί να μας μείνουν τα κουφάρια τους, φωνάζει πως κινδυνεύουν να μείνουν παιδιά εκτός δημοτικών σταθμών, αγνοώντας ότι με τα βάτσερ που προωθεί το Υπουργείο, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε γονέα να αναζητήσει ακόμη και ιδιωτικό παιδικό σταθμό, ώστε να τοποθετήσει το μικρό του, έναντι του αντιτίμου που περιλαμβάνει το βάτσερ-δελτίο πληρωμής, το οποίο θα δώσει στον ιδιωτικό σταθμό.

Αυτό προκαλεί αναστάτωση στα σχέδια του κάθε δημάρχου, που μέχρι σήμερα με την κατοχή-χαριστική προσφορά σε κάθε γονέα του δικαιώματος τοποθέτησης του παιδιού του, γίνεται θύμα του οποιουδήποτε βλαχοδήμαρχου, που μετατρέπει σε... ρουσφέτι το δικαίωμα προσαρμογής του παιδιού στην προσχολική ζωή!

Περιληπτικά ακόμη, αναφέρουμε την διαμαρτυρία του κ. Πελετίδη  για τη λειτουργία σταδίων, αθλητικών εγκαταστάσεων, που όπως διατείνεται φορτώνεται στον Δήμο, για τον οποίο όμως είναι ζητούμενο, το πως διαχειρίζεται αυτό το αγαθό.

Είναι τις πάσι γνωστό, πως η αδιαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και στην διαχείριση λειτουργίας των χώρων παραμένει προβληματική, καθώς με το εντέλλεσθε του κάθε κομματικού κομισάριου, τα σωματεία και οι  φορείς που κάνουν χρήση του δικαιώματος στέγασης στα υπόγεια δωμάτια των κερκίδων του Εθνικού Σταδίου, βρίσκονται υπό την δαμόκλειο σπάθη της πίεσης που δέχονται για να υποκύψουν στις πολιτικές-αντικυβερνητικές επιδιώξεις της διοίκησης των εγκάθετων του Δήμου.

Αυτά τα ολίγα για να μην επεκταθούμε και ας θυμηθούμε μόνον, το πως φαλκιδεύτηκαν οι προθέσεις των διοικήσεων σωματείων που στεγάζονται στο Εθνικό Στάδιο, όταν ζητήθηκε και αναγκαστικά υπέκυψαν, στην έκδοση μαζικών ανακοινώσεων συμπαράστασης στην τυχοδιωκτική  επιδίωξη του Δήμου Πατρέων για την πορεία στην Αθήνα, η οποία αποτέλεσε ένα κομματικό χάπενιγκ και τίποτε περισσότερο.

Και τέλος για να μην μακρηγορούμε, ας μην ξεχνάμε πως διατέθηκε η βοήθεια του προγράμματος ΤΕΒΑ προς τους έχοντες ανάγκη, που τόσα δυσμενή σχόλια προκάλεσε για την διαχείριση των κοτόπουλων και των τυριών, στους χώρους του Εθνικού Σταδίου, καθώς διαμαρτύρονταν από το Δήμο πως δεν φθάνει η βοήθεια για το σύνολο των δικαιούχων, ενώ στο τέλος περίσσευσε αυτή η βοήθεια του ΤΕΒΑ και η κυρία του Δήμου (γνωστό το όνομά της) ζητούσε αρμοδίως, πληροφορίες για το τι θα την κάνει. Θυμόσαστε που δήλωνε πως αυτή βρήκε τον τρόπο... ως καλή νοικοκυρά!


Αλλά ακόμη τότε, δεν είχε... εξαπλωθεί η πρόθεση του Πρωθυπουργού να... υιοθετήσει ως βαφτιστήρι τον Δήμαρχο Πατρέων, στον οποίο και τι δεν παραχώρησε!  Και εδώ είναι το ψητό, που όλοι στην αντιπολίτευση αποκρύβουν. Το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής με την οποία θα διεξαχθούν οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δυσαρεστεί! Προκαλεί δυσαρέσκεια  κυρίως σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Γι αυτό πολύ πιθανό αύριο, ημέρα λήξης των εργασιών, να μας προκύψει και σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας!



Και τώρα διαβάστε την ομιλία του κυρίου Πελετίδη, που θυμήθηκε για την περίσταση να διαθέσει και προς το Istologio προς δημοσιοποίηση των κομματικών απόψεών του.

Και τις οποίες ειρήσθω εν παρόδω, το Istologio G. Mosxou ποτέ δεν απέκρυψε!


Η ομιλία του Δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη
«Αγαπητές συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το σημερινό κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ για την, όπως λέτε, Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση – Μεταρρύθμιση, δεν μπορούμε να το βλέπουμε αποσπασματικά, μακριά από την πραγματικότητα που βιώνει ο ελληνικός λαός, οι συνδημότες μας. Η ανεργία και η φτώχεια σαρώνουν. Τα δικαιώματα του λαού στα Τάρταρα.
Η συζήτηση που γίνεται σήμερα πρέπει να παίρνει υπόψη το παρελθόν. Ποιό είναι το αποτέλεσμα των προηγούμενων παρεμβάσεων, που τότε θεωρήθηκαν μεταρρυθμίσεις, όπως Καποδίστριας, Καλλικράτης; Ας πάρουμε το θέμα των αρμοδιοτήτων και λειτουργιών των Δήμων που ενισχύθηκαν. Τι αποδείχθηκε; Δεν έγιναν για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Μας έδωσαν τους κρατικούς παιδικούς σταθμούς και φορτώθηκαν τα νέα ζευγάρια τροφεία και οι δημότες στο σύνολό τους τη λειτουργία. Η λειτουργία σταδίων, αθλητικών εγκαταστάσεων, η συντήρηση σχολείων θεωρήθηκαν κόστος, τα παιδιά μας θεωρήθηκαν κόστος και τα φόρτωσαν στους Δήμους. Βροχή στέλνουν νέες αρμοδιότητες, όπως εξυπηρέτηση δικαιούχων ΚΕΑ, ΤΕΒΑ, επίλυση προβλημάτων ευπαθών ομάδων, αστέγων, Ρομά και ο κατάλογος μεγάλος, χωρίς πόρους και προσωπικό.
Αυτή η πορεία θέλετε να ενισχυθεί και με τις νέες μεταρρυθμίσεις, που εμείς τις λέμε αντιλαϊκές γιατί δεν κερδίζει ο λαός, αλλά οι λίγοι.
Ο λαός πληρώνει φόρους, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ειδικούς φόρους. Τι επιστρέφει σε υποδομές, λειτουργίες, που πάνε τα χρήματα του ελληνικού λαού; Όχι στην θάλασσα, ούτε στα σκουπίδια, τσεπώνονται από τους κατόχους του πλούτου.
Σε όλα τα συνέδρια οι πλειοψηφίες ΚΕΔΕ- ΕΝΠΕ, μαζί και όλοι οι κυβερνώντες που γνωρίσαμε, ζητούν να αυξήσουμε τα έσοδά μας μην αφήνοντας σε χλωρό κλαρί τους συνδημότες μας.
Από 1/5/2018, με νόμο της κυβέρνησης, εκτός από τις Τράπεζες, το Δημόσιο και οι Δήμοι καλούνται να βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια όσων χρωστούν πάνω από 500 ευρώ. Τι θα κάνουμε, θα συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις ή θα υπερασπιστούμε αυτούς που έχτισαν τη χώρα μας και τους οδηγούν στην καταστροφή;
Σας καταθέτω την πρότασή μας, να εγκριθεί από το συνέδριο.
Απαιτούμε: Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο, τους Δήμους και ασφαλιστικά ταμεία.
Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
Πάγωμα χρεών για ανέργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
Διαγραφή δανείων ανέργων και εργαζόμενων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
Όχι στη φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
Συνάδελφοι,
Είστε όλοι έμπειροι, γνωρίζεται όλοι πολύ καλά ότι οι δομές διοίκησης, κρατικές και τοπικές χτίζονται για να υπηρετούν αυτούς που κάνουν κουμάντο στην οικονομία, τους ολιγάρχες, τους καπιταλιστές. Όλοι καταλαβαίνεται ότι αν θέλουμε ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών χρειάζεται άλλος δρόμος, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής με κίνητρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με εργατική συμμετοχή και λαϊκό έλεγχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: