ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Στην αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης η υπόθση Novartis



Με την κρίση της η Επιτροπή αποφαίνεται για το κρίσιμο θέμα, με το οποίο κλήθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής να ασχοληθεί: δέχεται ότι δεν έχει η ίδια η Βουλή αρμοδιότητα να διώξει πράξεις δωροληψίας και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων από εγκληματικές πράξεις , στην Novartis, που φέρονται ότι τελέστηκαν από τους εμπλεκόμενους Πρωθυπουργούς και Υπουργούς.

Ως εκ τούτου αναγνωρίζει τη σχετική αρμοδιότητα της τακτικής δικαιοσύνης. Η κρίση αυτή, ενσωματωμένη στο Πόρισμα που θα ακολουθήσει και θα απευθύνεται και πάλι στην Ολομέλεια, είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και τους νόμους, όπως αναλυτικά τεκμηριώνεται. Παράλληλα όμως είναι και η μόνη που εξασφαλίζει τη δυνατότητα να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση: να εξεταστούν τα αποδεικτικά μέσα και να αξιολογηθούν εξονυχιστικά. Υπενθυμίζουμε, ότι η ενδεχόμενη αρμοδιότητα της ίδιας της Βουλής κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος θα οδηγούσε σε παραγραφή ευθυνών για όλες τις πράξεις. Δηλαδή σε συσκότιση και αδιάκριτη ατιμωρησία.
Είμαστε βέβαιοι, ότι η εκδίκαση των υποθέσεων των εμπλεκομένων πολιτικών με νόμους και διαδικασίες που ισχύουν για όλους τους πολίτες θα διαχωρίσει αθώους από ένοχους και θα επιτρέψει την αποκατάσταση της δικαιοκρατικής τάξης απέναντι  στη διαφθορά στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: