ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Πάτρα: Προχωρεί γοργά ο αποκλεισμός των κατοίκων με την ύψωση τείχους 4 μέτρων στην οδό Τισσαμένους!

Μετά την πασσαλόμπηξη στην δυτική πλευρά του δρόμου θα αρχίσει το μπάζωμα, που θα φθάσει μέχρι το ύψος περίπου των φαραωνικών τειχίων που βλέπετε. Και η οδός Τισσαμένους τυφλώνεται για πεζούς και οχήματα.



Οι πάντες κωφεύουν στο Περιφ. Συμβούλιο, ενώ ετοιμάζεται απαγόρευση εξόδου των κατοίκων και των οχημάτων τους δίκην γερμανικού κατοχικού μπλόκου, στη συνοικία Εβραιομνήματα και γύρω από αυτή


Μπαζώνουν γιατί δεν υπήρξε υψομετρική μελέτη!
Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί ο αποκλεισμός της συνοικία Εβραιομνημάτων και η εκτροπή πεζών και οχημάτων από την οδό Παντοκράτορος προς την πλατεία Ταμπαχάνων, αποκλειομένης της εισόδου των στην οδό Τισσαμένους, που οδηγεί προς Εβραιομνήματα και Χαλίλι.

Ήδη από ημερών έχει αρχίσει τη διαπλάτυνση της οδού Παπαδιαμαντοπούλου, στο τμήμα της από συνοικία Κρητικών έως την οδό Τισσαμένους. Παράλληλα σε λίγο με την απομάκρυνση των κολόνων του υποσταθμού της ΔΕΗ αρχίζει η πασσαλόμπηξη, για την αποφυγή κατάρρευσης της δυτικής πλευράς της οδού και το μπάζωμά της, περίπου έως το ύψος των τειχίων. Και τούτο διότι στην συνολική μελέτη, δεν υπήρξε πρόβλεψη για λήψη υψομετρικών κλίσεων του δρόμου! Δηλαδή η μελέτη έγινε στο ποδάρι και εξ αποστάσεως!

Επόμενο στάδιο είναι η διέλευση υπονόμου υπό την οδό Τισσαμένους, που συνδεθεί με έτερον της Παπαδιαμαντοπούλου και θα υψωθεί τείχος που θα ενώσει τους υφιστάμενους εκατέρωθεν της Τισσαμένους και η διέλευση πεζών και οχημάτων θα απαγορευθεί, αφού η οδός θα έχει «τυφλωθεί» με το τείχος των 4 μέτρων ύψους.

Τούτο σημαίνει πως χάριν των οχημάτων που θα περνούν από το δρόμο, πλάτους 20 μ. που θα ολοκληρωθεί, σε ολόκληρες  συνοικίες  θα απαγορευθεί η έξοδος των κατοίκων και των οχημάτων τους δίκην γερμανικού κατοχικού μπλόκου.

Οι κάτοικοι που τώρα αρχίζουν να συνειδητοποιούν το τι τους περιμένει από αυτή την επιλογή, που έχει σχεδιαστεί εξ αποστάσεως, από τα μελετητικά γραφεία των Αθηνών, κατ’ εντολή των κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων την τελευταία 25ετία, αναρωτούνται, γιατί δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τις ανάγκες γερόντων, πεζών και οχημάτων;

Αίτημά τους είναι η πρόβλεψη γέφυρας, ώστε να μην αποκλειστούν, ούτε να αναγκάζονται να κάνουν κύκλους, που θα καταλήγουν και πάλι στην ήδη βαρυφορτωμένη κυκλοφορίας πλατεία Ταμπαχάνων!

Στις ανάγκες αυτές, η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, δια του αντιπεριφερειάρχη Γρ. Αλεξόπουλου, κωφεύει, προφανώς δίνοντας προτεραιότητα στις άλλες ανάγκες των περαστικών εποχουμένων σε ΙΧ και φορτηγά, TIR και μείζονος τύπου, που θα διέρχονται από τον δρόμο Α΄ Κατηγορίας, όπως έχει χαρακτηριστεί η κατ΄ επίφαση ονομαζόμενη μίνι περιμετρική, που μόνον την αναβάθμιση δεν προάγει, στις συνοικίες τις οποίες διασχίζει.
  
Εντούτοις εντύπωση προκαλεί, στους πληττόμενους κάτοικους, ότι καμία παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας δεν φαίνεται να συγκινείται, συμπεριλαμβανομένων των αριστερών και αυτών που ομνύουν στις περιβαλλοντικές ευαισθησίες και στις ανάγκες των πολιτών. Του λαού, όπως συνηθίζουν να λένε σε κάθε προεκλογική περίοδο. Αλλά και στην πλευρά των συμβούλων του Δήμου Πατρέων δεν επικρατούν προοδευτικότερες θέσεις, δυστυχώς!

Και αφού οι πάντες κωφεύουν εν αγαστή συνεργασία, ως να συνδέει τα συμφέροντά τους μία αόρατη γραμμή, το βάρος πέφτει στους ίδιους τους κατοίκους για εξεύρεση λύσης.


Ένας τσιμεντένιος τοίχος στο ύψος των εκατέρωθεν τοιχών που βλέπετε, προβλέπεται σύντομα να ανεγερθεί για θα σταματήσει τη διέλευση όσων μέχρι τώρα έρχονται από τις συνοικίες Εβραιομνήματα, Χαλίλι, Αρόη για να περάσουν μέσω Παντοκράτορος στην οδό Γερμανού και να αποφύγουν την πλατεία Ταμπαχάνων, που τώρα έχει ιδιαίτερα μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, σε σχέση με την εποχή που δεν είχαν ακόμη τεθεί τα φανάρια για τα οχήματα. Ιδιαίτερα αυτού της οδού Μακρυνόρους, στη συμβολή με την 12ου Συντάγματος.






Δεν υπάρχουν σχόλια: