ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η οδός Τισσαμένους που έγινε οδός... τυφλωμένους!



Τυφλώθηκε η οδός Τισσαμένους και έγινε απαγορευτική από σήμερα και επισήμως για τους συνοίκους των περιοχών Εβραιομνημάτων, Χαλίλι και Γουλί. Τα... στρατιωτικά, αντιαρματικά έργα της Περιφέρειας Δυτ. Ελάδας, βρίσκονται σε εξέλιξη, για αποτροπή εχθρικής επίθεσης από τανκς!


Αιτία τα «οχυρωματικά αντιαρματικά» έργα που κατασκευάζονται στην  «στρατιωτική περιοχή» της  Μίνι - Ομερτά και από τα κόμματα της αριστεράς στην Πάτρα!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Τα οχυρωματικά, αντιαρματικά έργα της Μίνι, που σχεδίασε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την ανοχή όλων των παρατάξεων, μη εξαιρουμένων αυτών του ΚΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ, τελειώνουν με τη βοήθεια του Θεού και καιρού επιτρέποντος σε λίγο θα είμαστε ασφαλείς από τυχούσα... επίθεση του εχθρού με άρματα κατά του αμάχου πληθυσμού της συνοικίας Εβραιομνημάτων, της  περιοχής όπου και η θέση Γουλί-Πηγκάκη, αλλά και των υψωμάτων στρατηγικής σημασίας στο Χαλίλι (σ.σ.: παρακαλώ μην το μπερδέψετε με την αγορά του Αλ Χαλίλι, δεν είμαστε δα και... αραπιά, εδώ λαμβάνεται υπόψη η άποψη του υπηκόου, αρκεί να συμφωνεί με αυτά που αποφασίζουν οι... εθνάρχοντες της Περιφέρειας και το... ηγετικό Συμβούλιο -ή μήπως λέγεται Περιφερειακό Συμβούλιο και δεν το θυμάμαι;
Τέλος πάντων, η αντιαρματική τάφρος που από μηνών εσκάπτετο με σκοπό την παρεμπόδιση της εχθρικής εισβολής, χθες γέμισε με σιδηροπλέγματα ύψους τεσσάρων μέτρων και από σήμερα το πρωί επενδύθη με ξύλο και υποστυλώθηκε για να αντέξει το βάρος του αρμέ μπετόν, που θα θωρακίσει τα πυροβολεία, όπου στήνει στην κορυφή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για... το καλό μας.
Προτεραιότητα στον εποχούμενο Πολίτη, όρμπος και κατσιφάρα (σ.σ.: με μικρό κάπα παρακαλώ), ψόφος και θανατερό στον πεζό, στους γέροντες, στους ανάπηρους, στο Περιβάλλον, στους οικιστές των Εβραιομνημάτων, χάριν της Σημίτειας ανάπτυξης, απ' όπου έλκει την καταγωγή και το συγκεκριμένο έργο. Και τούτο διότι όταν εκείνος ο αμίμητος γερμανοτραφείς πρωθυπουργός, αποφάσισε να βάλει τα δυνατά του και να εγκαταστήσει Σύμβουλο Επικρατείας με δικαστή της αρεσκείας του, η εντολή ήταν τελειώνεται φας τρακ με τους... απολίτιστους που δεν θέλουν το έργο, που ετοιμάζουμε για... το καλό τους!
Προσοχή, οδός κλειστή, λόγω έργων. Λες και άμα ανοίξει...
Και νάτο. Ύψους τεσσάρων μέτρων μπετό θα «κοσμεί» την οδό Τισσαμένους στην συμβουλή της με την οδό Παπαδιαμαντοπούλου. Να υποθέσει κανείς ότι ο αγαπητός κ. Αχαϊάρχης θα παρατάξει  και οπλοπολυβόλα στη βάση των πρανών, για να προστατέψει τις φωλιές πολυβόλων που θα στηθούν στο ύψωμα; Αν είναι για το... καλό μας, γιατί να μην στηθούν και αυτά;   
Ένα λαθάκι έγινε, κατά την χάραξη της οδού και σεις θα μας το φορτώσετε ως μέγιστο λάθος; Εντάξει, άλλο ένα κάναμε όταν περνούσαμε, -στα χαρτιά από το γραφείο μας στην Αθήνα πάντα-, το δρόμο μέσα από τις αρχαιότητες του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου της Πάτρας. Το διορθώσαμε όμως αλλάζοντας την χάραξη, αφού φώναζαν, με την προσφυγή τους στο Συμβούλιο Επικρατείας, οι... απολίτιστοι. Πληρώσαμε ένα οικόπεδο, που το απαλλοτριώσαμε κατά λάθος. Το δημόσιο επί Σιμήτειας αρπαγής έχασε και κάποια ευρώπουλα, το ίδιο και με την μεταφορά του Μεσαιωνικού Υδραγωγείου, που το πήγανε βόλτα στο... πάρκο, έναντι εξακοσίων χιλ. ευρώπουλων, αντί του δωρεάν που δήλωσε μηχανικός της εταιρείας κατασκευής!
Εντάξει, κάναμε και ένα τελευταίο λαθάκι. Ξεχάσαμε να πάρουμε υψομετρικά στοιχεία από την οδό Παπαδιαμαντοπούλου, στο τμήμα από το κτήμα Παπαγιαννακόπουλου έως πλατεία Ταμπαχάνων. Κι όπως λέει η παροιμία, «λάθη είμαστε, έργα κάνουμε»!
Δηλαδή, τι έγινε; Να, για να φέρουμε στα ίσα του το δρόμο, όπου είχε βύθισμα το γεμίσαμε με μπάζα, φθάνοντας τα τέσσερα μέτρα ύψος στη διασταύρωση της Παπαδιαμαντοπούλου με την οδό Τισσαμένους, την οποία προτιμήσαμε να τυφλώσουμε, αντί να ξεστραβώσουμε αυτούς που έκαναν το λάθος!
Κι επειδή έπρεπε να αποζημιώσουμε, κατά την δικανική αρχή, ο υπεύθυνος λάθους πληρώνει, σπεύσαμε -ως Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας- να... χαρατσώσουμε με υπεραξία τον ιδιοκτήτη του κτήματος! Αυτός έφταιξε, που πήγε και έβαλε το κτήμα του  μπροστά στο μολύβι του μηχανικού της Περιφέρειας. Έτσι δεν είναι κύριε Ρόδη, μηχανικέ της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας;
Μιλάμε για τον ιδιοκτήτη, του οποίου του αφαιρέσατε λωρίδα κάμποσων τετραγωνικών, του υψώσατε τον αντιαρματικό τοίχο και του τυφλώσατε την δυτική πλευρά. Το ότι θα σας τρέχει στα Δικαστήρια σε λίγο, είναι σενάριο, του ίδιου έργου, που θα δούμε προσεχώς!
Του ιδιοκτήτη, που του ρίξατε την δυτική μάντρα, του κάναμε ξέφραγο αμπέλι το κτήμα και έμεινε έρμαιο στα κλεφτρόνια, αυτός και τα ζωντανά του και όταν του ζητήσατε να του ρίξετε και την νότια μάντρα για να περάσει ο υπόνομος και δικαίως αρνήθηκε, ζητώντας εγγυήσεις ότι δεν θα ξαναϋποστεί τα ίδια, τότε αλλάξατε το πέρασμα του υπονόμου!  
Σε όλα αυτά τα χαριέστατα, ποια ήταν η στάση των συμβούλων της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας; Ποια του Δήμου Πατρέων; Πως αντέδρασαν στα επανειλημμένα δημοσιεύματα, που προειδοποιούσαν για τα επερχόμενα; Γιατί δεν ελήφθη υπόψιν η πρόταση για υπόγεια διέλευση της Τισσαμένους από το σημείο που την τυφλώσατε;  Πως τα καταφέρατε κύριοι της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και με την... φασουλοφιλοσοφία σας και το τύφλωμα της Τισσαμένους, να μετατρέψετε την οδό Γερμανού από μία οδό ήπιας κυκλοφορίας σε οδό κυριολεκτικά μαρτυρικού μποτιλιαρίσματος, ιδίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες; Μποτιλιάρισμα, που πολλές φορές αρχίζει από την διασταύρωση με την οδό Βότσαρη,  συνεχίζει στην 6ου Συντάγματος και φθάνει έως το πεύκο της Αρόης, στη συμβολή με την Μεσάτιδος;   
Η μεν Περιφέρεια δεν διόρθωσε και προτίμησε να τυφλώσει το δρόμο, προκειμένου να μην θιγεί το γόητρο των παγκοσμίου εμβέλειας μηχανικών της, (σ.σ.: ούτε για κατασκευή παράγκας δεν κάνουν), οι δε αριστεροί σύμβουλοι της Περιφέρειας και του Δήμου, ασχολούντο με προετοιμασία της επαναστατικής... φασουλάδας εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ (ΛΑΕ τώρα) και ΚΚΕ. 

Και από την πλευρά του ο κ. Πελετίδης δεν άγγιξε το θέμα, αφού όπως προαναφέραμε είναι στρατιωτικής ευθύνης περιοχή, (είπαμε: οχυρωματικά, φωλιές πολυβόλων, οπλοπολυβόλα κ.α.) που δεν αφορά τους δημότες του, για το καλό των οποίων μπορεί να περπατήσει 220 χιλιόμετρα, αλλά όχι να διανύσει και χίλια μέτρα από το γραφείο του για να δει εκεί στην Τισσαμένους, τι στο  διάβολο γίνεται.
Πάντως οι πολίτες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το τείχος, αποσβολωμένοι με το αναπάντεχο θέαμα απορούσαν και ρωτούσαν: Κι εμείς από που θα περνάμε;
Υπομονή κύριοι, δημοτική δεν είναι η οδός... τυφλωμένους; Ε, θα φτιάσουν ελικοδρόμιο για τους πολίτες. Κι αν δεν δώσει λεφτά η κυβέρνηση, εμείς πάλι θα... περπατόμεν, τούτη τη φορά μέχρι το Κρεμλίνο!  
Κλείνω με μία λέξη: Ο-ΜΕ-ΡΤΑ!

Φωτογραφική εικόνα ληφθείσα στις 11-4-2016, ενώ πλέον το αντιαρματικό τείχος είναι εφιαλτική πραγματικότητα για γέρους και παιδιά!

Εικόνα ληφθείσα στις 11-4-2015, μία ημέρα νωρίτερα πριν τυφλώσουν το δόμο για το... καλό μας! Όσοι έβλεπαν τις προεργασίες απορούσαν για το τι κατασκευάζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: