ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Το περιβαλλοντικό έγκλημα του αιώνος ολοκληρώνεται

Αυτή είναι η οδός Τισσαμένους που έκλεισε οριστικά και αποκλείστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης των κατοίκων Εβραιομνημάτων και Αρόης στην οδό Παντοκράτορος. Και το αξιοσημείωτο, δεξιά όπου και το κτήμα Γιαννακόπουλου, καλούν τον ιδιοκτήτη να πληρώσει εισφορά λόγω... αξιοποίησης!

Απέκλεισαν τα
Εβραιομνήματα

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤ' ΕΠΙΦΑΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗΣ ΠΑΤΡΩΝ, ΑΦΟΥ «ΘΑΒΕΙ» ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΑΣΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ



Η οδός Τισσαμένους, που "τυφλώθηκε"!
«Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στη Μικρή Περιμετρική Πατρών προκειμένου το μείζονος σημασίας αυτό έργο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιτέλους μετά από τόσα χρόνια αναβολών και επαναδημοπρατήσεων, να παραδοθεί λειτουργικό στους πολίτες της και έτσι να «ανασάνει» η Πάτρα από το κυκλοφοριακό πρόβλημα».
Με αυτό το θούριο, οι κύριοι υπεύθυνοι του περιβαλλοντικού εγκλήματος που συντελείται από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, εις βάρος της άνω πόλης Πάτρας, με το θάψιμο της συνοικίας Εβραιομνημάτων στα θεμέλια του φαραωνικού έργου, που επιβλήθηκε στους κατοίκους χωρίς σχεδιασμό για την προφύλαξη του τοπίου και της παράδοσης, αλλά και της ασφάλειας των κατοίκων, κυρίως των παρόδιων της οδού Παπαδιαμαντοπούλου, αναγγέλουν με δελτίο ενημέρωσης, την αποπεράτωσή του.
Φυσικά καμία κουβέντα δεν ακούγεται κι ούτε θα ακουστεί για την βιαία μετατροπή της οδού Τισσαμένους σε οδό τυφλωμένους, με την κυριολεκτική τύφλωση της οδού. Κι αυτό γιατί φρόντισε η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας να καλύψει τις τεχνικές αστοχίες του έργου, αφού οι ασκούντες την χάραξη δεν φρόντισαν να  πάρουν την υψομετρική κλιμάκωση της επιφάνειας της οδού Παπαδιαμαντοπούλου. Και μετά από αυτά κάλυψαν την «άρπα-κόλλα» τακτική τους με την ανύψωση της οδού σε βάρος της κυκλοφορίας των κατοίκων.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλη η κυκλοφορία από τα Εβραιομνήματα και την οδό Αρόης να πέσει στην οδό Γερμανού! Κι έτσι παρατηρούμε συχνά-πυκνά ουρά οχημάτων από το πεύκο της Αρόης μέχρι και την οδό Αγ. Δημητρίου!
Αυτά και πολλά άλλα προβλήματα δημιουργούνται με στόχο να μεταφέρουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα από το κέντρο της Πάτρας στην άνω πόλη. Συνειδητά και διακομματικά έθαψαν την άνω πόλη, την συνοικία Εβραιομνημάτων και τους κατοίκους της οδού Παπαδιαμαντοπούλου. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν αλλάζει με τίποτα. Και όλα αυτά με την ανοχή αυτών που από τη δεκαετία του '90 μέχρι και σήμερα έκαναν που άρχουν της πόλης και φορούσαν την στολή του δημ-άρχου των Πατρέων!
Αυτοί που δεν συγκινήθηκαν ούτε από την έκκληση των κατοίκων για διέξοδο της Τισσαμένους στην Παντοκράτορος, μέσω υπόγειας διέλευσης της Παπαδιαμαντοπούλου...



Το θούριο που απέστειλε η Περιφέρεια στα πιστά μουγκαφών ΜΜΕ!
Ρωμαϊκά ευρήματα στην πριοχή Δεξαμενής.
Σύμφωνα λοιπόν με το θούριο που απέστειλε η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για να δημοσιεύσουν τα ΜΜΕ που είναι πιστά στη λογική της... μουγκαφών, συνέβησαν τα παρακάτω αξιοζήλευτα!
«Σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες, στελέχη και Διευθυντές της Περιφέρειας επισκέφθηκαν το έργο προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία των εργασιών.
Πρόκειται για το έργο προϋπολογισμού 26.094.341,65 ευρώ με τίτλο «Ολοκλήρωση Κατασκευής Μικρής Περιμετρικής Οδού Πατρών και Κατασκευή Αγωγού Ομβρίων Σ1 περιοχής Αρόης» και όταν ολοκληρωθεί θα δοθεί μια οδική αρτηρία μήκους 3,2 χιλιομέτρων με σύγχρονες προδιαγραφές.
«Βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, καθώς ξεπεράσαμε και τα τελευταία εμπόδια με τις αρχαιολογικές ανασκαφές. Πιστέψαμε σε αυτό το σημαντικό έργο. Δώσαμε μεγάλο αγώνα για να φτάσουμε στο σημερινό επίπεδο υλοποίησης και είμαστε πολύ κοντά στο να παραδώσουμε στους συμπολίτες μας ένα έργο “κόσμημα”, ένα έργο που αναμένουμε για περισσότερα από 15 χρόνια».
(Σ.σ.: Ο κύριος Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, ντρέπεται να πει 25 χρόνια, από τότε που ξεκίνησε να το φτιάχνει ο Δήμος Πατρέων, ο οποίος αφού πρώτος το ξεκίνησε, στη συνέχεια αντιλαμβανόμενος το δυσβάστακτο οικονομικό βάρος που ανέλαβε, παραιτήθη, αναλαμβάνοντας τη συνέχιση του έργου η Νομαρχία Αχαΐας, σημερινή Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας. Αυτά για να αποκατασταθούν οι... ντροπαλές πτυχές του εγκλήματος).
«Ένα έργο που είχε τελματώσει και ως Περιφέρεια μετά από πολλά χρόνια να το βάλουμε σε μια ροή» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και συνέχισε:
«Δούλεψαν μεθοδικά όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας. Δώσαμε μάχη με την αδράνεια, την παθογένεια, με την κακή προετοιμασία που είχε το έργο, αλλά σήμερα βλέπουμε την ελπίδα, μπορούμε να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας. Είναι ένα από τα δυσκολότερα έργα και θα το παρακολουθούμε στενά μέχρι την ολοκλήρωσή του».
Μόλις ολοκληρωθεί η Μικρή Περιμετρική Πατρών θα μπορέσει να συνδέσει την είσοδο της Πάτρας και συγκεκριμένα την Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου με τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, την Κανακάρη, την Κορίνθου, τη Γούναρη, την Καλαβρύτων, καθώς επίσης θα συνδέσει τις νότιες με τις ανατολικές περιοχές.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) «Δυτική» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.), ενώ φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας βρέθηκαν στο σημείο οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε. Διονυσία Μαράτου, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Π.Δ.Ε Τρύφωνας Φωτόπουλος, η Διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π.  Άλκηστις Σταθοπούλου, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Μπεσαράτ Φάρες κ.α».
Σημείωση του Διαχειριστή του Istologiou: Δηλαδή όλα τα καλά παιδιά μαζί! Μπράβο τους. Τέλειο το περιβαλλοντικό έγκλημα που σχεδίασαν...

Η διέλευση του νέου δρόμου, αριστερά, όπως φαίνεται από το ύψος της οδού Γερανείων, στα Κρητικά.

Στάση του κλιμακίου της περιοδείας στην θέση "κτήμα του Καλόγερα", απέναντι από την οικία Τρίγκου. Στην άκρη του  αναλημματικού τοιχίου φαντάζει το καθ' ύψος ρήγμα, που προκλήθηκε από την προηγούμενη εργολαβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: